Goedkope Motorverzekering Afsluiten (motoren)

KNMV KNMV Motorverzekering
KNMV Verzekeringen is vanaf 1946 actief met motorverzekeringen. Sinds begin jaren ‘80 zijn we koploper op dit gebied. Door goed te luisteren naar motorrijders en motorclubs hebben we een goed verzekeringspakket samengesteld.
europeesche Europeesche Verzekering - Motorverzekering
Het ASR merk: Europeesche Verzekeringen verzekerd veel verschillende vrijetijds gerelateerde zaken.

Alle Motorbezitters in Nederland dienen deze motor verplicht te verzekeren tegen mogelijke ongevallen. Op deze manier is dankzij de motorverzekering de schade die u bij een ander aanricht altijd verzekerd. Het hangt echter van het soort motorverzekering af, of uw schade al dan niet zal worden vergoed.

In Nederland zijn er drie motorverzekerings vormen:

WA verzekering
WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en is de goedkoopste motorverzekering die we in Nederland kennen. Deze verzekering dekt enkel schade die u (niet opzettelijk) aan anderen toebrengt. De kosten aan uzelf en uw motor worden bij deze motorverzekering niet vergoed en deze zult u bij een WA verzekering dus zelf moeten betalen.

Beperkt Casco
Een Beperkt Casco motorverzekering dekt allereerst de schade die u (niet opzettelijk) aan anderen toebrengt, zoals bij de WA verzekering. Daarnaast dekt deze motorverzekering ook nog schade aan uw eigen motor, op voorwaarde dat u deze schade niet zelf heeft veroorzaakt. Dit betekend dat wanneer u schade oploopt door zaken waar u zelf niets aan kan doen (bijvoorbeeld diefstal of vandalisme), wordt deze schade gedekt door uw motorverzekering. Wanneer u echter zelf een fout maakt, zoals een botsing of een verkeerde inschatting, zal de beperkt casco verzekering de schade aan uzelf of aan uw motor, niet vergoeden.

Beperkt Casco motorverzekering wordt ook wel WA plus of WA extra genoemd.

Volledig Casco
Een Volledig Casco autoverzekering is de duurste optie onder de motorverzekeringen. Deze verzekering dekt de schade die u (niet opzettelijk) aan anderen toebrengt, maar dekt daarnaast ook de opgelopen schade van uzelf, zelfs als u deze zelf (niet opzettelijk) veroorzaakt heeft.

Let altijd goed op de polisvoorwaarden voor de exacte dekking van uw verzekering!

E-mail | Disclaimer | Privacy | Links
© Tosl Media 2007-2013